Afscheid Marisa Kes | Introductie Iwan Visscher

Afscheid Marisa Kes

Het zal jullie allicht zijn opgevallen: Marisa Kes is gestopt als raadslid van Volendam|80. Nadat ze in 2002 raadslid is geworden, groeide ze al snel door tot fractievoorzitter in 2004 en uiteindelijk tot wethouder in 2006. Dit heeft ze jaren lang met ontzettend veel plezier, gedrevenheid en passie gedaan. Enkele projecten die zonder haar inzet absoluut niet gelukt zouden zijn zijn: De Broeckgouw, seniorenwoningen Julianaweg-Kielstraat, Pius X, ver- en nieuwbouw van het Nicolaashof en de Gouwwijk.

VD80-Marisa

Waarom is ze dan gestopt?

Nadat Marisa begin 2016 was gestationeerd als raadslid kon haar karakter het niet verkroppen om meer thuis te zitten. De stap van wethouder naar raadslid brengt als ‘collateral damage’ met zich mee dat je veel meer tijd over houdt. Al snel heeft ze een nieuwe job gevonden als Real Estate manager bij Deloitte. Helaas viel deze baan niet te verenigen met de functie van raadslid. Hierom heeft ze besloten om ons en de politiek (voorlopig ;)) vaarwel te zeggen.

Dankbare collega’s

Tijdens haar laatste raadsvergadering (24 maart 2016) heeft Marisa ontzettend veel mooie woorden mogen ontvangen van veel collega’s uit de raad, alsook (natuurlijk) van onze eigen fractievoorzitter Angelique Bootsman. Ze werd onder andere omschreven als een vrouw met ontzettend veel vakkennis, open minded karakter en iemand met gigantisch veel doorzettingsvermogen. Dit kunnen wij beamen. Daarnaast hebben wij haar mogen meemaken als empathisch sterk persoon, goede vriend en een ware leider. Dit stukje schiet eigenlijk te kort in de meerdere kwaliteiten\karaktereigenschappen die we niet hebben genoemd, maar zoals je zelf zou zeggen: ‘Het is goed zo‘. Marisa, zowel Volendam|80 als de gemeente Edam-Volendam (en vast en zeker nog een hoop ambtenaren e.a.) gaan je ontzettend missen. We willen je ontzettend veel succes wensen met je nieuwe uitdaging!

Introductie Iwan Visscher 

Maar niet getreurd! Onze nummer 5 van de lijst Iwan Visscher stond al klaar om in de raad te treden als raadslid, hetgeen ook gebeurd is op 24 maart jl. Wie is Iwan? Iwan is op het moment 42 jaar oud, werkt als financieel adviseur\vermogensbeheerder en zal onder meer de financiële onderwerpen onder z’n hoede nemen. Kortweg: iemand om rekening mee te houden.

Iwan